Et ønske om flere arrangementer for børn og unge i Rask Mølle ligger til grund for, at ROI har fået et nyoprettet ungdomsudvalg.

Det er de unge selv, der skal arrangere og planlægge, og derfor kommer de ni medlemmer fra 7. og 8. klasse.

Børn og unge i Rask Mølle kan godt begynde at glæde sig.

I Rask Mølle og Omegns Idrætsforening (ROI) er der nemlig blevet stiftet et nyt ungdomsudvalg, der har til formål at lave tiltag og arrangementer specifikt til dem.

Der er tale om et ad hoc-udvalg, og det er både for de unge og af de unge. Udvalget består nemlig af elever fra 7. Og 8. klasse på Rask Mølle Skole, og de har netop holdt deres første møde for at få fordelt udvalgsposterne og snakket om forventningerne.

– Det vigtigste for mig er, at vi kan finde på noget for de små børn, og at de så bliver glade og sætter pris på det, vi laver til dem, siger 14-årige Anne-Sofie Buchhardt, der er blevet udvalgets formand.

Det sociale og det blærede

Arrangementerne bliver også målrettet deres egen aldersgruppe, og det er en af grundene til, at hele ni meldte sig til udvalget, selv om der kun var behov for fem pladser.

– Der er ikke så mange arrangementer her i byen, der er for de unge, så det vil jeg gerne være med til at lave om på, siger 13-årige Josefine Frydensbjerg, og jævnaldrende Simon Larsen deler den holdning.

– Jeg synes, det er spændende, at man selv kan være med til at planlægge frem for bare at dukke op til en fest. Så kan man blære sig lidt med, at man har været med til at bestemme, hvad der skal ske, siger han.

Ud over at skabe mere liv for resten af byens unge, er forhåbningen fra ROI’s side, at ungdomsudvalget også får det socialt godt sammen. Og netop det er vigtigt på Jeppe Juel Pedersen.

– Jeg bruger ikke så meget tid sammen med venner som så mange andre gør, så jeg håber, at jeg her kan møde nye venner og prøve noget nyt, siger han.

Byen skal bakke op

Idéen til ungdomsudvalget kommer fra Camilla Kjærgård og Mette Thomsen, der selv sad i et sådant udvalg for 15 år siden, da de gik på Rask Mølle Skole. Nu håber de at kunne genskabe den succes, de havde dengang.

– Det er vigtigt, at vi får startet noget op, som ikke skal bruges én gang, men som er et fast udvalg, der kan vise, at der ikke kun bliver lavet arrangementer til de voksne. Og nu er det vigtigt, at byen bakker op om, at der rent faktisk er nogle unge mennesker, der vil lave noget for byens børn, siger Camilla Kjærgård.

Hun og Mette Thomsen har planer om at styrer de første par møder, og derefter vil de lige så stille overlade ansvaret til de unge selv og kun være med på sidelinjen.

Gode idéer og fingeren på pulsen

På sidelinjen følger ROI’s formand Anja Andersen også nysgerrigt med i arbejdet med det nye udvalg.

– Vi vil meget gerne lave flere arrangementer for vores unge medlemmer, hvilket vi også arbejder på, og her er det en kæmpe gevinst, at vi nu også har nogle unge med gode idéer og fingeren på pulsen, der vil være med til at få endnu mere liv i Rask Mølle. Det er så sejt, at de har mod på det, siger hun og tilføjer, at ungdomsudvalget også har en anden central rolle i foreningen.

– For mig er det vigtigt, at vi har unge med i foreningen, der kan være med skabe en god tone og være gode forgangsbilleder for de øvrige medlemmer og børnene her i området. Og så giver ungdomsudvalget dem en mulighed for at snuse til bestyrelsesarbejdet, så de er klar til at besidde en post, når de bliver ældre. Måske bliver det endda i ROI, siger Anja Andersen.

Ungdomsudvalget håber, at det første arrangement kan blive afholdt inden sommerferien. Det kan meget vel blive til foreningens Sankt Hans Fest, der afholdes fra onsdag til søndag i uge 25.

Det nye ungdomsudvlg består af de otte på billedet øverst: Josefine Frydensbjerg, Anne-Sofie Buchhardt, Jeppe Juel Pedersen, Oliver Møgelhøj, Lukas Rehoff Jensen, Nicklas Miszewski, Sofus Schyth og Simon Larsen. Derudover er også Julia Søndergaard Rasmussen med i udvalget.